Auto uitlijnen

65.- euro incl. btw, bel om een afspraak te maken 0547 – 27 40 68

Auto uitlijnen

Een auto uitlijnen verbetert de wegligging en zo het rijgedrag van uw auto. Het heeft allemaal te maken met het positioneren van de wielen. Als uw auto uit de fabriek komt staan de wielen kaarsrecht onder de auto. Na verloop kan er een afwijking tussen het stuur en de wielen ontstaan. Dit fenomeen noemen we ‘ontregelde banden’. Ontregelde banden hebben een negatieve invloed op de veiligheid en het rijgedrag van uw auto. Gelukkig kunnen wij uw auto uitlijnen en balanceren tot op de milimeter nauwkeurig. Laat tijdig uw banden uitlijnen en voorkom instabiliteit tijdens het rijden.

Alle aandachtspunten bij het uitlijnen

Hoe ontstaan ontregelde wielen?

Problemen in de uitlijnen kunnen ontstaan doordat uw wielen plotseling te veel belast worden. Een aanrijding is daar een perfect voorbeeld van. Door de impact van de klap ontstaat er een afwijking. Dit kan echter ook gebeuren na hard contact met de stoeprand, kuilen of drempels. Daarnaast ontstaat er door de jaren heen ook slijtage aan onderdelen van de ophanging en het stuursysteem.

Een auto uitlijnen verbetert de wegligging en zo het rijgedrag van uw auto. Het heeft allemaal te maken met het positioneren van de wielen. Als uw auto uit de fabriek komt staan de wielen kaarsrecht onder de auto. Na verloop kan er een afwijking tussen het stuur en de wielen ontstaan. Dit fenomeen noemen we ‘ontregelde banden’. Ontregelde banden hebben een negatieve invloed op de veiligheid en het rijgedrag van uw auto. Gelukkig kunnen wij uw auto uitlijnen en balanceren tot op de milimeter nauwkeurig. Laat tijdig uw banden uitlijnen en voorkom instabiliteit tijdens het rijden.

Wat is uitlijnen precies?

Bij het uitlijnen van de auto controleren wij de speling tussen het stuur en de wielen. Er zijn 3 soorten afwijking: wielvlucht, caster en sporing. De wielvlucht is de hoek waarmee de band het wegdek raakt. Een onjuiste uitlijning resulteert hier in opvallende slijtage aan de binnen- of buitenkant van de wielen. De juiste casterhoek zorgt voor zoveel mogelijk contact met het wegdek in de bochten. Met een te grote afwijking in casterhoek, trekt uw auto naar 1 kant. De sporing is het afstandsverschil tussen de voor- en achterkant van twee wielen aan dezelfde as. Een afwijking in de sporing zorgt voor instabiliteit in de bochten. Reageert uw auto vreemd in de bochten? Laat uw dan op korte termijn uw auto uitlijnen.

Hoe gaat het uitlijnen in zijn werk?

Een auto uitlijnen doen wij door targets (zie afbeelding) op de wielen te plaatsen. Met deze hulpstukken kunnen we de afwijking digitaal in kaart brengen. Vervolgens bewegen we het stuur van links naar rechts om zo de afwijking van elke band te meten. De verzamelde data wordt per wiel op het scherm weergeven. Het werkelijke uitlijnen van de auto kan nu beginnen. We blokkeren het stuur op de middenpositie en beginnen met afstellen van de ophanging. Het digitale uitlijningssysteem laat live de wielvlucht, caster en sporing zien. Zodra de speling 0 is, gaan we verder met de volgende band. Na 4 banden is de wegligging weer ideaal.

Neem contact met ons op, of maak een afspraak.

de kosten van het uitlijnen van alle 4 de wielen is slechts, 65.- euro incl. btw. Bel nu om een afspraak te maken 0547 – 27 40 68

Auto Grafen in Goor

Auto Grafen Goor
Breukersweg 4-a
7471 ST Goor

Telefoon

0547 - 27 40 68

Geopend van

Maandag: 8:30 - 17:00 uur
Dinsdag: 8:30 - 17:00 uur
Woensdag: 8:30 - 17:00 uur
Donderdag: 8:30 - 17:00 uur
Vrijdag: 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 12:00 uur
Zondag: Gesloten

Neem contact op

11 + 3 =